top of page
  • puhakkajouni

Kohti ensimmäistä maratonia | Osa 1: harjoittelutausta

Tuntuu jotenkin kliseiseltä sanoa, että ihminen on luotu liikkumaan. Samaan aikaan tuntuu, että nyt jos koskaan liikkumisen merkitystä on syytä korostaa, sillä ihmisten henkinen ja fyysinen hyvinvointi on heikentynyt merkittävästi viime vuosien aikana.


Fyysinen aktiivisuus vaikuttaa fyysisen ja psyykkisen terveyden ja hyvinvoinnin lisäksi positiivisesti myös kognitiiviseen suorituskykyyn. Siksi tulen tässä blogissa korostamaan liikunnan ja treenaamisen merkitystä myös mielen treenaamisen yhteydessä.


Vaikka olen tavalla tai toisella urheillut koko ikäni, en voi millään muotoa sanoa olevani kestävyysurheilija. Mutta koska on syytä elää kuin opettaa, päätin haastaa itseni ilmoittautumalla elämäni ensimmäiselle maratonille. Nyt, kun olen täysin uudenlaisen maailman kynnyksellä, haluan myös dokumentoida tämän matkan mahdollisimman hyvin, jotta on jotain mitä vanhana muistella. Siksi päätin aloittaa videosarjan tästä tulevasta treenikaudesta, jonka tavoitteena on 11.5.2024 pidettävä Helsinki City Running Day ja siellä 4 tunnin alitus.


Siitä huolimatta, että dokumentoin tätä matkaa pääasiassa itseäni varten, uskon ja toivon, että siitä on jotain iloa myös muillekin. Eli mikäli olet itse haaveillut maratonin, tai jonkun muun matkan juoksemisesta, saatat saada tulevista videoista intoa, inspiraatiota, vinkkejä ja motivaatiota omaan treenaamiseesi. Matkan varrella käyn läpi harjoitusohjelmaa, oheistreenejä, fiiliksiä, kunnon kehittymistä sekä muita juoksuun ja treenaamiseen liittyviä aiheita. Ja mikäli tykkäät videosta, muista painaa ”Tilaa”-nappulaa, niin et missaa tulevia videoita!35 views0 comments

Comments


Ota yhteyttä

Jos tarvitset apua oman hyvinvointisi kehittämiseen (mentaalivalmennus ja/tai fysiikkavalmennus) tai olet järjestämässä tilaisuutta jonne haluat puhujan, laita viestiä.

Kiitos yhteydenotostasi!

bottom of page